NFL-kausi 2020-21, nappaa 10 euron ilmaisveto joka viikko!
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Ylivertaisena pidetyn Mercedeksen ylle kasaantuu tummia pilviä - "Siinä vaiheessa ei ole mitään väliä kuinka paljon rahaa ja aikaa on käytetty"

10.8.2020 - 21:01:30


F1-talli Mercedestä pidettiin alkukaudesta voittamattomana formula ykkösissä.

Sunnuntaina Silverstonessa kilpeen tuli kuitenkin ensimmäinen kolhu.

Red Bull ja Max Verstappen hallitsivat taktisen pelin ja renkaiden säästämisen paremmin ja nuori hollantilainen jätti Lewis Hamiltonin kakkoseksi ja Valtteri Bottaksen kolmanneksi.

Mercedeksen auto on edelleen se nopein, mutta kuten tiedetään, se ei aina riitä formula ykkösissä.

- Voima ja downforce ovat formula ykkösissä tärkeimpiä asioita. Mutta on ihan sama kuinka paljon kumpaistakin on, sinun pitää silti saada renkaat pelaamaan molempien kanssa, ESPN:n F1-toimittaja Laurence Edmondson pohtii tuoreessa kolumnissaan.

- Jos renkaat eivät toimi, niin on täysin sama, kuinka paljon raakaa suorituskykyä autossa on. Se ei tule näkymään kellossa, Edmondson muistuttaa.

Toimittajan mukaan iso kuva ei ole kuitenkaan muuttunut.

- Mikään ei ole merkittävästi muuttunut Red Bullin ja Mercedeksen välillä downforcen ja voiman suhteen. Aika-ajoissa ero näkyi edelleen sekunnilla Mercedeksen hyväksi. Siihen on kuitenkin syynsä, miksi tiimit käyttävät niin paljon aikaa ja rahaa ymmärtääkseen renkaita. Jos saat sen oikein, niin sinulla on vähintään mahdollisuus saada kaikki autosta irti. Jos taas saat sen väärin, niin siinä vaiheessa ei ole mitään väliä, miten paljon aikaa ja rahaa on käytetty, Edmondson linjasi.

Teksti: Ville Hirvonen


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!