NFL-kausi 2020-21, nappaa 10 euron ilmaisveto joka viikko!
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Raju arvio F1:n hurjista kierrosajoista Mugellossa - näin paljon MotoGP:tä kovempia

27.7.2020 - 15:54:24


Ratamoottoripyöräilyn MotoGP-sarjasta tuttu Mugellon rata Italiassa isännöi tällä kaudella ensimmäistä kertaa F1-sarjan osakilpailua. Haipakka Ferrarin omistamalla ja tunnetusti hurjavauhtisella radalla tulee olemaan melkoista.

Toscanan upeissa maisemissa sijaitseva 5,2 kilometrin mittainen Mugellon rata on lukeutunut MotoGP-sarjan vauhdikkaimpiin erityisesti huippunopeuksien osalta. Mugellon pitkällä pääsuoralla on rikottu miltei vuosi toisensa jälkeen MotoGP-luokan huippunopeusennätys, joka lähestyy jo lukemia 360 km/h.

Ferrarin 1000:s F1-kisan näyttämö on kuitenkin nopea nimenomaan kauttaaltaan.

- Se on erittäin nopea rata. Sieltä löytyy kovavauhtisia kaarteita ja rata tulee olemaan vaativa renkaille, autoille ja kuljettajille. Siellä on pitkä pääsuora, jota nopeat kaarteet edeltävät, Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto kuvailee F1-sarjan syyskuista työmaata.

Binotto odottaa, että F1 lyö kirkkaasti MotoGP-luokan kierrosajat Mugellossa.

- On varsin mielenkiintoista nähdä kaikki tämän päivän F1-autot radalla Mugellossa. Uskon, että Formula 1-autoilla ajetaan Mugellossa vähintäänkin 20 sekuntia MotoGP:tä kovempia kierrosaikoja. Siitä tulee mahtavaa, Binotto hehkuttaa Racefans-sivustolla.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!