FUTISVISA: VASTAA KYSYMYKSIIN JA VOITA 10 EURON ILMAISVETO LIVE-VEDONLYÖNTIIN
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Mika Häkkinen nöyryytti totaalisesti Michael Schumacheria Spassa 2000 - "Halusin nauttia siitä näystä"

31.5.2020 - 17:10:05


Mika Häkkinen voitti McLaren-Mercedeksellä kaksi formula ykkösten maailmanmestaruutta 1998 ja 1999.

Kaudella 2000 Häkkinen taisteli jälleen kerran mestaruudesta Michael Schumacherin kanssa. Tällä kertaa saksalainen vei voiton, mutta Häkkinen nöyryytti saksalaista myös kaudella 2000.

Yksi Häkkisen koko uran ikimuistoisimmista kisoista nähtiin Belgian Spassa vuonna 2000. Häkkinen johti kisaa, mutta teki yhden ajovirheen ja putosi kolmanneksi.

Häkkisen onnistui nousta kisassa toiseksi, mutta sitten edessä oli yksi lähes ylivertainen este: Michael Schumacher ja Ferrari.

Schumacher tunnettiin röyhkeästä ajotavastaan ja saksalaisen tapana oli puolustaa paikkaansa viimeiseen asti. Tämän tiesi myös Häkkinen. Schumacher puolusti paikkaansa aggressiivisesti, kun suomalainen yritti hänestä ohi.

- Kuvittelin, ettei Michael missään nimessä tekisi sitä loppuun saakka, mutta olin väärässä. Hänkin näki peileistään, että olin pirun nopea, Häkkinen muisteli legendaarista kilpailua F1 Insider podcastissa.

Häkkinen kuitenkin jatkoi saksalaisen hiillostamista, mutta Michael piti paikastaan sinnikkäästi kiinni, vaikka Häkkinen oli nopeampi.

- Se oli ihan hullua! Olin varma, että kolaroimme jossain vaiheessa, jos hän kiilaisi eteeni loppuun saakka samalla tavalla, Häkkinen muisteli.

Häkkinen tiesi, että käytännössä ainoa paikka iskeä saksalaisen kimppuun oli legendaarinen Kemmel-suora ja sitä seuraava mutka. Sitten Häkkiselle tipahti viisi kierrosta ennen loppua kuin taivaan lahjana kierroksella ohitettava Ricardo Zonta.

- Zonta ajoi hyvin erikoisella ajolinjalla. Hän ei ollut oikealla, eikä vasemmalla, vaan keskellä rataa. Silloin tiesin, että tässä on minun viimeinen mahdollisuuteni. Lähestyin Michaelia metri metriltä ja tiesin, että jossain vaiheessa minun piti näyttää kummalta puolelta meinaan ohittaa Zontan. Jos tekisin sen vain hetkenkin liian aikaisin, hän ehtisi blokkaamaan minut, Häkkinen kertasi jännittäviä vaiheita.

Schumacher ei kuitenkaan malttanut mieltään, vaan lähti Zontan ohi vasemmalta. Häkkisen hetki oli koittanut. Hän huomasi saksalaisen liikkeen juuri oikealla hetkellä ja lähti molemmista ohi oikealta puolelta.

Suomalainen ohitti molemmat kuljettajat ja yksi Häkkisen uran komein ohitus oli nähty. Tämän jälkeen Häkkinen vain nautti tilanteesta ja nöyryytti saksalaista totaalisesti.

- Se oli upeaa. Huomasin, että Michael jäi koko ajan minusta kauemmaksi, mutta en halunnut päästää häntä liian kauas. Nautin siitä näystä, kun näin Michaelin takanani peileistäni, Häkkinen hehkutti.

Kausi 2000 päättyi kuitenkin Schumacherin maailmanmestaruuteen. Häkkinen jäi kakkoseksi.

Häkkisen legendaarisen Span ohituksen voit katsoa jutun alla olevasta Youtube-upotuksesta.

Ville Hirvonen


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!