NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

F1-pomolta rankkaa tekstiä potkut saaneesta kuskista: ”Hän näki vain Verstappenin”

19.1.2020 - 16:06:53


Pierre Gasly joutui tekemään F1-sarjan viime kauden kesätauolla tilaa Red Bull-tallissa Alex Albonille. Red Bullin tunnetusti sanavalmis neuvonantajana Helmut Marko korostaa, että mitään muuta ei ollut siinä vaiheessa enää tehtävissä.

- Täydellinen epäonnistuminen, Marko tylyttää myöhemmin sisartalli Toro Rossolla itseluottamuksensa löytäneen Gaslyn kauden 2019 ensimmäistä puoliskoa.

Markon mukaan Gaslyn kypärässä kasvoi pakkomielteeksi Red Bull-tallikaveri Max Verstappenin kukistaminen.

- Hän tuli Red Bullille ja näki vain yhden tavoitteen edessään - Verstappenin, ei ketään muuta, Marko toteaa Grandprix247.com-sivustolla.

Marko korostaa, että tuo lähestymistapa oli täysin väärä. Kaikki meni sen myötä pieleen välittömästi kauden alusta alkaen.

- Jos hän olisi tunnustanut heti alussa, että Max on yhä nopeampi, ja olisi yrittänyt lähestyä tätä vähitellen - mutta hän yritti muuttaa tyyliään, pyrki kaventamaan eroa toisella tavalla, hyökkäsi rajummin ja se johti lopulta täydelliseen epäonnistumiseen.

Marko antaa Gaslylle samalla kuitenkin täyden tunnustuksen loppukaudesta Toro Rossolla, jossa ranskalaiskuljettaja kilpailee tänäkin vuonna.

- Hänen paluunsa oli uskomaton. Sellaisina hetkinä ymmärrät, kuinka tärkeää psykologia on. Jos olisin sanonut, että odotan häneltä sellaista paluuta, niin olisin valehdellut, Marko myöntää.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!