FUTISVISA: VASTAA KYSYMYKSIIN JA VOITA 10 EURON ILMAISVETO LIVE-VEDONLYÖNTIIN
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Maailmanmestari jyrähtää: ”F1-tallit kohtelevat kuljettajia kuin lapsia!”

20.10.2019 - 11:15:12


Vuoden 1996 maailmanmestari Damon Hill on huolissaan F1:n nykymenosta. Hillin mukaan F1-tallit kohtelevat kuljettajiaan kuin lapsia. Hill vaatii, että kuljettajille pitää antaa enemmän vastuuta.

Hill tosin myöntää, että hän ymmärtää hyvin vallitsevan tilanteen, mutta on suorastaan raivoissaan siitä, miten tallit joutuvat suitsimaan kuljettajia kisojen aikana esimerkiksi renkaita säästeltäessä.

- Kuljettajille pitäisi tosiaankaan antaa enemmän vastuuta, kuten aiemmin. Mutta tiimit eivät halua sitä, koska he ovat sijoittaneet projekteihinsa miljoonia puntia eivätkä halua, että joku 20-vuotias kuski pilaa sen kaiken, Hill toteaa Daily Mail-lehdelle.

F-ykkösiä odottaa suuri sääntöremontti kaudella 2021. Hill odottaa, että viimeistään silloin palataan ainakin piirun verran ajassa taaksepäin. Välitankkauksen palauttaminen voisi esimerkiksi olla kova juttu.

- Me kaikki haluamme nähdä, onko nykyisistä kuljettajista radalla samaan kuin esimerkiksi Niki Laudasta, Alain Prostista tai Jim Clarkista. Nyt F1-tallit kohtelevat kuljettajiaan kuin lapsia. Se on kuin kävisi koulua: annat heille kotitehtävän ja he tekevät sen, Hill toteaa näkemyksenään.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!