NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Sebastian Vetteliltä voiton vieneestä rangaistuksesta kovaa kritiikkiä

10.6.2019 - 00:51:23


Sebastian Vettel menetti Kanadan F1-kisan voittonsa viiden sekunnin aikasakkoon. Tuomaristo katsoi Vettelin toimineen vaarallisesti palattuaan suoraan ajolinjalle ulosajautumisensa jälkeen.

Vettel raivosi rangaistuksestaan ja antoi ymmärtää joutuneensa oikeusmurhan uhriksi. Tukea Vettel sai pomoltaan, Ferrarin tallipäälliköltään Mattia Binottolta.

- Meidän työmme ei ole päättää ja tämä on urheilua. Kaikki näyttävät uskovan, että Sebastian voitti, kommentoi Binotto Sky Sportsille.

- Hänellä ei ollut siinä pahoja aikeita. Hän johti koko kisan ajan. Hän on voittaja tiimi palasi kilpailukykyiseksi. Hän ajoi äärirajoilla. Hän tuli radalle nurmikolta. Mitä muutakaan hän olisi voinut tehdä, Binotto jatkoi.

Vuoden 1992 maailmanmestari Nigel Mansell oli Twitterissä Binotton linjoilla. Hänen mukaansa Vettelillä ei ollut muutakaan mahdollisuutta kuin palata ajolinjalle. Muutoin Vettel olisi voinut ajaa seinään ja aiheuttanut siten vieläkin vaarallisemman tilanteen.

Vuoden 2010 maailmanmestari Jenson Button arvosteli tuomaripäätöstä rajusti.

- Surullista. On pettymys, että kahden moninkertaisen maailmanmestarin kova taisto radalla ratkaistaan tuomaripäätöksellä ja taistelu viedään pois meiltä katsojilta. Harmillista. Mielestäni se oli puhdas kisatapahtuma, totesi Button Sky Sportsin mukaan ja arvioi, ettei Vettel olisi voinut vain pysäyttää autoa yli 150 kilometrin tuntivauhdissa ja pysyä poissa radalta.

Mercedeksen moottoriurheilujohtaja Toto Wolff katsoi tuomaripäätöksen oikeaksi. Hänen mukaansa sääntöjä on noudatettava.

Wolff myös kyseenalaisti sääntöjen mielekkyyden.

- Jos haluamme muuttaa sääntöjä, olen ensimmäisenä sitä asiaa kannattamassa. Tulee vaarallisempaa, mutta myös jännittävämpää, Wolff sanoi.

Wolff totesi myös, että olisi ollut itse raivoissaan, jos olisi itse menettänyt voiton samalla lailla.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!