NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

"Tarve on suurempi kuin toteuttamisen vaikeus" - Formula ykkösten budjettikatto jälleen tapetilla

11.10.2018 - 08:00:25


Formula ykkösissa on kahden kerroksen väkeä. Suuret tallit vievät ja pienet vikisevät. Paljon puhuttu budjettikatto nostaa jälleen päätään.

- Formula ykkösten johto haluaa sen, (Kansainvälinen autourheiluliitto) FIA haluaa sen ja tallit haluavat sen. Joten meidän pitäisi onnistua siinä. Mielestäni se on hyväksi lajille, FIA:n pomo Jean Todt totesi budjettikatosta AutoWeekille.

Williamsin kakkospomo Claire Williams julisti aikaisemmin tänä vuonna, että vain Mercedeksellä, Ferrarilla ja Red Bullilla on mahdollisuus voittaa. Hän on oikeassa. Noiden kolmen tallin kuusi kuskia ovat ylivoimaisia MM-pisteissä.

- Lajista, jossa on kaksi tasoa eikä mitään mahdollisuuksia nousta tasolta toiselle, on tulossa kestämätön. Budejettikatto tulee olemaan todella monimutkaista toteuttaa, mutta onko se tarpeeksi hyvä syy jättää se tekemättä? Mielestäni tarve on suurempi kuin vaikeus, Renaultin tallipällikkö Cyril Abiteboul sanoi.

- Se täytyy olla järkevä ja sopiva kaikille, mutta joskus tarvitsemme jonkun pelastamaan meidät itseltämme, Force Indian tallipäällikkö Otmar Szafnauer säesti.

Ilmeisesti he ovat saamassa haluamansa. Liberty Median urheilujohtaja Ross Brawn myöntää ongelman. Liberty Media omistaa Formula ykkösten kaupalliset oikeudet.

- Isojen tallien ja muiden ero on liian iso. Tällä hetkellä kärkitalli käyttää noin kaksi kertaa enemmän rahaa kuin keskikastin talli. Haluamme pienentää sen eron 10-20 prosenttiin

- Aiomme kokeilla budjettikattoa pehmeänä versiona 2019 ja 2020. Siitä tulisi sitten sääntö 2021. Jos mitään viime hetken neuvotteluja ei tule, niin tämä on aika pitkälle sovittu, Brawn lupasi.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!