NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

”Viimeinen mohikaani” - ex-mestarille tulee ikävä Alonsoa

15.8.2018 - 22:23:04


Vuoden 1997 maailmanmestari Jacques Villeneuve luonnehtii F-ykköset hyvästelevää Fernando Alonsoa sarjan viimeiseksi mohikaaniksi, jonka persoonaa hän jää kaipaamaan.

- Fernando Alonso sanoo, mitä hän ajattelee. Ja hän myös tietää, mikä vaikutus sillä on. Hän on yksi tämän lajin vanhoista ”vartijoista” ja hän saattaa olla myös se viimeinen mohikaani, Villeneu toteaa Speedweekille.

Alonson päätös ei tullut kärkkäistä kommenteistaan tunnetulle Villeneuvelle yllätyksenä.

- Jos Alonso olisi jatkanut samalla tavalla, kuin hän nyt menestyy, niin jossain vaiheessa hänen julkisuuskuvansa olisi kärsinyt. Ja minnekö hän menee? McLaren ei ollut enää vaihtoehto. Tiesin, että Alonsolla on aika lähteä Indy-sarjaan ja yrittää saavuttaa tripla, Villeneuve vihjaa.

Villeneuve, 47, innostuu Alonsosta puhuessaan muistelemaan samalla ”vanhoja hyviä aikoja”.

- Silloin ajettiin enemmän mies miestä vastaan ja kilvanajo oli aggressiivisempaa. Jos joku blokkasi sinut, niin maksoit takaisin seuraavalla kierroksella. Michael Schumacher oli ensimmäinen, joka toi kartingista tullessaan ”käärmemäiset” linjat suorille, eikä hän ujostellut ajattaa sinua tarvittaessa radalta. Silti aiemmin radalla oli enemmän kunnioitusta ja ilmapiiri sen ulkopuolella rennompaa. Saatoit huutaa kisan jälkeen kaverille viisi minuuttia kurkku suorana ja sen jälkeen menit yhdessä hänen kanssaan lasilliselle.

Villeneuven mukaan F-ykkösten nykysuuntaus on lajin kiinnostavuuden osalta huolestuttava. Villeneuve näkee, että teknisessä kehityksessä kuljettajan suorituksen painoarvo vähenee koko ajan.

- Jos 18-vuotias kuljettaja hyppää autoon ja pystyy vertailukelpoisiin aikoihin ajettuaan tusinan verran kierroksia, niin silloin jotain on pahasti vialla F1:ssä.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sveitsiläinen kuoli Imatralla

16.6.2019 13:34:52