NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Mika Salolta pari räväkkää vinkkiä F1-pomoille: ”Se olisi ihanteellista…”

12.8.2018 - 21:20:04


Entinen F1-kuljettaja Mika Salo on päällisin puolin tyytyväinen sarjan uuden omistajan Liberty Median tekemisiin. Salo tosin tarjoaa samalla pari räväkkää vinkkiä yhä paremman shown toivossa: vähemmän painikeita ohjauspyörään, välitankkaus kenties takaisin ja enemmän painoarvoa kuljettajien suorituksille.

- Uudet F1-omistajat ovat tehneet hyvää työtä. He ovat parantaneet showta ja tuoneet taas lisää kiinnostavuutta kisoihin. Kilpailu voisi olla kuitenkin yhä parempaa, sillä nyt käytännössä vain kuusi autoa pystyy taistelemaan voitosta. Näiden takana on iso ero, Salo toteaa Speeweekille.

Salo olisi valmis palaamaan ajassa osittain taaksepäin.

- Ehkä yksinkertaisin hieman tekniikkaa, vähemmän painikkeita ohjauspyörään, tai jotain tuollaista. Kuljettajat ovat nyt täysin riippuvaisia tiimistä jatkuvan radioyhteyden kautta. Ja he ovat täysin hukassa, jos tiimi ei ole jatkuvassa yhteydessä heihin. En pidä tästä puolesta F-ykkösistä.

Mutta tästä Salo pitäisi, paljonkin.

- Näkisin mielelläni, että kisat ajettaisiin säästelemättä alusta loppuun kaasu pohjassa pehmeämmillä renkailla ja kenties taas välitankkaus sallimalla. Se tarjoaisi myös tiimeille enemmän taktisia vaihtoehtoja ja kuljettaja olisi jälleen suuremmassa roolissa. Se olisi ihanteellista, Salo alleviivaa.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!