VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10€, PELAA 50€
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Räikkönen apeana: "Sääntömuutokset eivät ole helpottaneet kisailua ollenkaan"

23.6.2018 - 11:51:12


F1-talli Ferrarin kilpakuskina ajava Kimi Räikkönen on kertonut, että hänen nykyisenä F1-aikana kilvanajaminen "ei ole muuttunut juuri ollenkaan". Ongelmana ovat sääntömuutokset, jotka eivät salli suomalaiskuskin mukaan kilpailullisia elementtejä lisää.

Pari vuotta sitten esitellyissä uusissa säännöissä esimerkiksi autoja levennettiin ja renkaiden pinta-alaa lisättiin, jotta saataisiin autoihin lisää downforcea. Autojen nopeudet kyllä paranivat, mutta ohittaminen ei tullut yhtään sen helpommaksi.

- Ei ainoastaan faneille, vaan meille kaikille täällä formuloissa olisi hauskempaa, jos voisimme ajaa kunnolla kilpaa, Räikkönen heitti Autosport.comin mukaan.

- Kyllä, me toki ajamme kilpailuja, mutta kun mitään ei kisassa tapahdu, ei se ole jännittävää katsojille täällä, saati sitten tv-ruutujen ääressä. En tarkoita, että yksi sääntömuutos mullistaisi kaiken, mutta näitä sääntöjä on tehty paljon viime vuosien aikana. Silloin kun minä aloitin (2001), niin pystyi ohittamaan jonkin verran paremmin.

- Kun vain ajelet autojen perässä noin 80-prosentin vauhdilla kuten Monacossa, niin ei se ole kivaa kuljettajillekaan. Mutta tällaista se on siellä ja monilla muillakin radoilla, mutta minkäs teet, suomalaiskuski tuskaili.

Seuraava F1-sarjan GP ajetaan sunnuntaina Paul Ricardin radalla Ranskassa. Lauantaina ovat vuorossa aika-ajot.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

SaiPa silppuaa Sportia

15.2.2019 20:05:20

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jokereille huonoja uutisia

15.2.2019 17:57:54

 

 

 

 

 

 

 

 

SJK hankki jenkkihyökkääjän

15.2.2019 16:06:02