VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 150€, PELAA 300€
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Mika Häkkisellä selkeä näkemys Max Verstappenin heikosta puolesta

19.4.2018 - 10:06:50


Parikymppinen hollantilaisajaja Max Verstappen on F1:n nopeimpia ajajia. Nuoren Verstappenin kypsyys ei edelleenkään ole silti riittävällä tasolla.

Konkreettinen esimerkki tästä nähtiin Bahrainin ja Kiinan kisoissa, kun Verstappen pilasi mahdollisuutensa kolaroimalla ohitustilanteissa. Verstappenin Red Bull-tallikaveri Daniel Ricciardo malttoi mielensä paremmin ajaen voittoon.

Kaksinkertainen F1-maailmanmestari Mika Häkkinen toteaakin Unibetin kolumnissaan Kiinan tapahtumien tuoneen esille selkeän eron Ricciardon ja Verstappenin välillä. . Daniel Ricciardon voitto Kiinassa osoitti, miten kovaa kilpailu Formula ykkösissä tällä kaudella on. Saimme taas kerran nähdä aussikuskin erityiset vahvuudet. Kilpakuljettajilla on usein erilaisia heikkouksia ja vahvuuksia. Ricciardon tapauksessa hänen ohitustaitonsa erottuvat positiivisesti, Häkkinen kirjoittaa.

Häkkinen painottaa ohitusten vaativan valtavaa itseluottamusta,

- Ohittamisessa luottamus ja varmuus ovat kaiken A ja O. Pitää luottaa itseensä, autoon ja edessä ajavaan kaveriin. Päätös on tehtävä hetkessä. Omat taidot ja oman auton suorituskyky ovat jo tiedossa, mutta on myös tärkeää tuntea kilpakumppani sekä tämän ajotyyli ja auto.

Itse Häkkinen harjoitteli ohittamista paljon.

- Ajaessani Formula ykkösissä tein muutaman hyvän ohitusliikkeen, mutta Ricciardon kaltainen kuljettaja pystyy sellaiseen tasaisesti koko ajan. Se on vaikuttavaa katseltavaa. Nuorena tein sopimuksen erään ystäväni kanssa, jolla oli erilainen ja tehokkaampi auto kuin minulla. Harjoittelimme yhdessä ohittamista.

- Pitää treenata oikeaa hyökkäystaktiikkaa ja tehdä ohitus luottavaisin mielin. Jos se epäonnistuu, saattaa helposti tehdä pahankin virheen, kuten kävi sunnuntaina Max Verstappenille, joka törmäsi Sebastian Vetteliin. Maxin varmuus ja ajoitus eivät olleet kohdillaan, Häkkinen jatkaa.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!