NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Mersu-pomo moitti Red Bullia väärän bensan käytöstä

8.3.2018 - 16:19:13


Mercedes-tallin pomo Toto Wolff uskoo, että Red Bull on aiheuttanut itselleen harmia suoritusmielessä tallin käyttämän polttoaineen takia. Red Bull ei käytä moottoritoimittajansa Renaultin käyttämää bensaa vaan ainoana tallina käyttää eri seosta.

Renault käyttää moottoreissaan BP/Castrolin menovettä kehittäessään moottoria, kun taas talli on sopinut ExxonMobilin kanssa sen bensan käyttämisestä.

Mercedeksen moottoria käyttävät tallit ajavat Petronasin tuliliemellä, kun taas Ferrari-pohjaiset F1-autot ajavat Shellin bensiinillä.

Wolffin mielestä moottoriyksikkö on aina optimoitu sillä testatulle bensalle.

- ExxonMobil ja BP/Castrol tekevät toki huipputason bensaa. Strateginen virhe tehdään siinä vaiheessa kun on tehty mainospohjainen sopimus bensatoimittajan kanssa eikä varmisteta samaa bensaa kuin testausryhmä, Wolff näki.

- Me muut käytämme samaa bensaa, koska kalibroimme moottorimme yhden bansalaadun mukaan. Jos taas käytät eri bensaa, niin moottori on kalibroitava uudelleen. Joudut tekemään säätöjä radalla, joka ei opeta mitenkään. Teet elämäsi vain vaikeaksi kun joudut käyttämään paljon eri säätöjä. Se on pohjimmainen filosofia, Wolff opetti.

- Joka tapauksessa joudut pohtimaan onko ison summan diili parempi loppupeleissä kuin moottorin parempi suoritus strategisessa mielessä.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NHL, torstain tulokset

22.3.2019 07:10:40