COOLBET VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10 € PELAA 60 €
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Renault-pomo paljasti: "Leikimme tulella moottorikehityksen kanssa"

1.1.2018 - 14:08:52


F1-talli Renaultin tallipäällikkö Cyril Abiteboul on paljastanut, että kaikki ei mennyt kovinkaan putkeen päättyneellä kaudella moottorin kehityksen kanssa. Tallipomon mukaan Renault joutui "leikkimään tulella" kehittäessään moottoria nopeammaksi luotettavuuden kustannuksella.

Renaultia käyttävissä talleissa kerättiin peräti yli kolmen sadan lähtöpaikan edestä rangaistuksia moottorien ongelmien myötä. Red Bull -pomo Christian Horner kommentoikin aiemmin, että kausi oli "kammottavin pitkään aikaan".

- Selkeästi suurin negatiivinen asia oli luotettavuus, mikä maksoi meille paljon ja samalla myös yhteistyötalleillemme. Olen siitä pahoillani, Abiteboul sanoi Autosport-julkaisulle.

- Mutta meidän piti olla aggressiivisia, jotta pystyimme kehittämään moottoria saadaksemme muut valmistajat kiinni. Se oli yhdistelmä täysin uutta moottoria ja suppeaa dyno-testaamista talvella. Huomasimme ongelmia jo testeissä ja sitten jo kauden alussa, jolloin oli enää liian myöhäistä reagoida ja tuoda parannuksia.

- Leikimme kauden mittaan hieman tulella, kun yritimme erilaisia päivityksiä moottoreihin. Niillä oli sitten merkitystä luotettavuuteen kun jäähdytys ei toiminut tarpeeksi hyvin, Abiteboul harmitteli.

- Tämä vaikutti meihin hyvin negatiivisesti, joten ensi vuoden moottoria kehitämme ilman mitään kompromisseja, tallipomo jyrähti lopuksi.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!