COOLBET VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10 € PELAA 60 €
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Arvostettu F1-toimittaja vaatii: "Ferrarin uhkaus on otettava hyvin, hyvin vakavasti"

8.11.2017 - 18:44:15


Arvostettu F1-toimittaja Peter Windsor on ottanut kantaa Ferrari-tallin uhkaukseen jättää F1-sarja Sky Sportsilla. Windsorin mielestä Ferrarin uhkailut on otettava hyvin vakavasti.

Ferrari-tallia ei miellyttänyt uudet moottorisäännöt, jotka FIA linjasi kaudelle 2021. FIA linjasi, että hybridimoottorit säilyvät, mutta moottoreista yritetään tehdä kustannustehokkaampia, jotta pienemmilläkin talleilla olisi mahdollisuus rakentaa parempi auto. Ymmärrettävästi isot tallit eivät suhtaudu tähän myötämielisesti, sillä se veisi heiltä kilpailuetua pois.

Entinen F1-moguli Bernie Ecclestone paljasti taannoin, että F1-sarja on suosinut tietoisesti Ferraria vuosien varrella. Windsorin mukaan Ecclestone esikuntineen on toiminut tässä asiassa täysin oikein, vaikka asetelma voi tuntuakin epäreilulta.

- Emme saa ikinä aliarvioida sitä työtä, mitä Ecclestone on vuosien varrella tehnyt, jotta Ferrari on pysynyt sarjassa, Windsor sanoi.

- Se on avainasemassa koko sarjalle: Ferrarin pitäminen mukana sarjassa. Realiteetti on se, että Ferrari haluaa paljon rahaa vastineeksi siitä, miten paljon se itse tuo sitä sarjaan, Windsor jatkoi.

Windsorin mukaan F1-sarja menettäisi valtavasti, jos "Maranellon punaiset" jättäisivät sarjan.

- Ilman Ferraria pelkään, että F1-sarjasta tulee vain yksi moottoriurheilusarja muiden joukossa. Siinä ei ole mitään pahaa, mutta se ei olisi enää sitten formula ykkönen. Meidän pitää ottaa Ferrarin uhkaus hyvin, hyvin vakavasti, Windsor painotti.

Moottorisäännöistä tulisi Windsorin mukaan joustaa, mikäli Ferrari oikeasti aikoisi jättää sarjan.

- Moottorisäännöt ovat Ferrarille syy sanoa: "Jos emme saa sovittua tätä, voimme helposti jättäytyä pois. Olemme isompia kuin F1". Ja sitä he todella ovat, Windsor täräytti.

Uudet säännöt eivät ole ainoa asia, joka Ferraria hiertää. Toinen ongelma on se, että F1-sarjan uusi omistaja Liberty Media haluaa poistaa tallin eriarvoisen kohtelun. Se haluaa sarjasta tasaisemman ja se ei sovi Ferrarille. Bernie Ecclestonekin on jo todennut, ettei Ferraria enää nykypäivänä suosita samalla tavalla kuin ennen.

Teksti: Ville Hirvonen (@hirvonenville)


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!