FUTISVISA: VASTAA KYSYMYKSIIN JA VOITA 10 EURON ILMAISVETO LIVE-VEDONLYÖNTIIN
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

FIA-pomo Todt: Alkoholimainontaa F1-sarjassa ei voida kieltää

28.5.2015 - 11:41:07


Kansainvälisen autoliiton FIA:n puheenjohtaja Jean Todt kertoo, ettei FIA:lla ole valtuuksia kieltää alkoholimainontaa F1-sarjassa. Alkoholimainonnan kieltoa vaatii Eurocare-lobbausryhmä, jonka mielestä alkoholimainoksien määrä Monacon F1-kisaviikonloppuna oli aivan liian suuri.

Monilla F1-talleilla on autoissaan alkoholimerkkien mainoksia. Esimerkiksi Williamsia tukee italialainen Martini, Force Indiaa United Breweries Group ja McLarenia viskimerkki Johnnie Walker.

- Alkoholimainonnalla ei ole mitään tekemistä FIA:n kanssa, vaan se on kunkin valtion sisäinen asia. Vastustan autoilua alkoholin vaikutuksen alaisena ja olen asian puolestapuhuja, mutta kunkin maan täytyy hoitaa asia itse, Todt kommentoi torstaina International Transport Forum -tilaisuudessa Saksassa.

- Alkoholia ei voida kieltää, se on mahdotonta. Sitä voi vain valistaa ihmisiä juomatta ja autoilematta yhtäaikaa. Minä haluan kehottaa alkoholiyhtiöitä rahoittamaan valistustyötä, jolla ihmisiä rohkaistaan olemaan juomatta jos he aikovat rattiin.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!